Fietsonderdelen

  • Filteren
    • Kleur
    • Merk
  • Kleur
  • Merk
  • Nieuwste
  • Gefilterd op:

We hebben ook nog deze populaire producten

  • 8 per pagina

hier ziet u een uitgebreid assortiment fietsonderdelen. Voor iedere fiets en fietser is er wel iets te vinden op deze pagina. Deze onderdelen zijn van kwalitatief hoogstaande merken waardoor u verzekerd kunt zijn dat u hiet beste thuis krijgt voor uw fiets! Door het complete aanbod kunt u hier alle onderdelen vinden die u voor een gewone stadsfiets, een racefiets of een mountainbike nodig kunt hebben. Voor vragen kunt u altijd even contact met ons opnemen via mail, telefoon of via de chat functie die u rechtsonder in beeld ziet.
Aandrijving en versnelling

Onder deze categorie vind u alles wat met de aandrijving en versnelling van uw fiets te maken heeft. Cassettes, derailleurs, crankstellen, kettingen, naven, pedalen, trapassen, remdelen, kabels en leidingen en versnellingen zijn de diverse fietsonderdelen en subcategorieën. 

Fietsbanden

Het kiezen van de juiste fietsband is meestal geen eenvoudige opgave. Vaak ziet u aan de zijkant van uw huidige fietsband de maat staan. Wij hebben de banden gecategoriseerd aan de hand van de inch maten, van 12 inch oplopend naar 29 inch. Met een collectie van zo’n 1000 buitenbanden moet er wel één zijn die voldoet aan uw wensen en eisen! Wij bieden onder andere de kwaliteitsmerken Continental, Schwalbe en Vredestein aan. 
Voor ieder doel en voor iedere fiets kunt u wel een ander soort band nodig hebben, bedenk daarom goed wat u wilt doen met uw fiets. Racefietsen, mountainbikes en stadsfietsen hebben duidelijk andere banden nodig maar ook hierin kunt u verdwalen in het aanbod van fietsbanden. Indien u advies wilt of niet zeker weet of de gekozen fietsband passend is, kunt u ons altijd even contacteren.

Fietswielen

Let goed op de maat die u aanschaft en dat uw fietsband goed om het fietswiel heen past. Verder moet u ervoor zorgen dat de buitenband altijd vol zit met lucht, zodat u de velg niet stuk rijdt. Aluminium velgen zijn lichter dan stalen velgen en worden daarom tegenwoordig vaak aangeschaft. Stalen velgen worden echter nog wel vaak aangeraden omdat ze minder snel verbuigen bij kleine botsingen of bij het omvallen in een fietsenrek, iets wat natuurlijk regelmatig gebeurd in een stadscentrum, bij een school of het station! Van Vliet Bikes heeft in ieder geval een ruim aanbod aan velgen.

Spatborden

In onze webshop vind u voor iedere fiets wel een geschikt spatbord. Wij bieden zowel complete sets met een voor- en achterspatbord en individuele spatborden aan. De meeste spatborden zijn universeel, let er echter wel op hoeveel inch u nodig heeft. 
Spatborden vangen tijdens het fietsen opspattend water en modder op, voor iedere fietser een must eigenlijk. Er zijn aanklikbare spatborden, maar vaste spatborden hebben het voordeel dat ze beter aansluiten op het fietsframe. Hierdoor is het spatbord stabieler en wordt u beter beschermd tegen viezigheid. Aanklikbare spatborden zijn meestal beter geschikt voor mountainbikes en racefietsen.

Kettingkasten

De kettingkast beschermt de fietsketting en zorgt ervoor dat deze niet voortdurend uit de tandwielen valt. Een open kettingkast is handiger voor het er opnieuw opleggen van uw ketting, mocht deze er een keer af vallen. Een gesloten kettingkast maakt dit misschien moeilijker, maar de ketting valt er dan ook minder snel af. Bovendien zorgt een gesloten kettingkast ervoor dat uw broek niet vuil wordt door smeer en olie. De ketting wordt ook minder snel nat waardoor deze langer meegaat.

Jasbeschermers

Een jasbeschermer is bedoeld om uw veiligheid op de fiets te vergroten als u deelneemt aan het verkeer. Een jasbeschermer wordt daarom gemonteerd aan de achterzijde en achterbrug van de fiets met klemmetjes aan en met een losse klem. Dit voorkomt het feit dat bijvoorbeeld uw jas of een deel van een fietstas tussen de spaken komt. Bovendien ziet uw fiets er leuker uit met een jasbeschermer. Van Vliet Bikes heeft niet alleen de doorzichtige jasbeschermers in het assortiment, ook de moderne doeken in een lak of lederen look. 

Fietszadels

De keuze voor een fietszadel is zeer persoonlijk. Bepaal eerst voor uzelf wat u prettig vindt qua materiaal en grootte. En voor welke fiets is het zadel bedoeld? Wellicht heeft u een klassieke fiets waar een retro leren zadel van Brooks op past welke zich vormt naar uw houding. Voor een rechte houding op een stadfiets geeft een gelzadel bijvoorbeeld een goed drukverdeling. Een smal fietszadel met een uitgesneden deel geeft comfort tijdens het racefietsen. Het vermindert de druk en vermindert belasting van de onderrug.

De juiste breedte van een racefietszadel wordt afgestemd op de afstand tussen de zitbeenknobbels. Voor vrouwen is een breder fietszadel aan te raden omdat zij bredere heupen hebben. Een fietszadel in de verkeerde maat geeft extra druk en een verminderde doorbloeding. Kies dus een fietszadel wat bij u past. Let er ook goed op of het fietszadel geschikt is voor uw fiets en zadelpen. Naast fietszadels vind u hier natuurlijk ook zadelpennen, accessoires zoals de populaire zadeldekjes van Basil en onderdelen voor fietszadels.

Bagagedragers

Een bagagedrager is uiteraard ontzettend handig voor het vervoeren van allerlei spullen. Op sommige fietsen zit niet standaard een bagagedrager gemonteerd, zoals bij veel mountainbikes en cruisers. Hiervoor zijn losse bagagedragers te koop die aan de zadelpen kunnen worden bevestigd. Er zijn bagagedragers die los boven het achterwiel hangen, deze worden meestal gebruikt bij mountainbikes, en bagagedragers die ook aan de zijkanten van het achterwiel worden bevestigd. In het eerste geval moet u er wel aan denken dat u niet veel gewicht kunt meenemen. Tegenwoordig zien we veel voordragers op fietsen. Van Vliet Bikes heeft ook voor deze fietsdragers een mooi assortiment samengesteld!

Fietsstandaards

Fietsstandaards zitten meestal standaard op een fiets, alleen bij mountainbikes en racefietsen worden standaards vaak weggelaten. Er zijn verschillende soorten standaarden. Een enkele standaard is geschikt voor de meeste soorten fietsen. Als u door een kinderstoeltje of fietstassen een zware fiets heeft, dan is een dubbele fietsstandaard verstandig. Voor sommige standaards is de wielmaat van belang, let hier dus op bij uw aankoop. 

Voorvorken

U vindt verschillende soorten voorvorken bij Van Vliet Bikes. Gemakkelijk te monteren, verend en voor elke fiets een passende maat. Een voorvork is het deel dat aan het voorwiel en aan uw stuur vast zit. Er zijn verende voorvorken en starre voorvorken. Starre voorvorken worden voornamelijk gebruikt voor racefietsen en zijn geschikt voor effen wegen. Voor een mountainbiker die veel off-road rijdt is een verende voorvork een beter idee, om de schokken op te vangen die je krijgt op een hobbelige weg. Dit maakt de rit velen malen comfortabeler en is beter voor uw fiets. De keuze tussen een starre en een verende voorvork echter niet altijd eenvoudig. Zowel prijs, comfort, onderhoud als het gewicht spelen mee. Verschillende elementen om mee te nemen in uw overweging dus!

Stuur en toebehoren

Een stuur doet meer voor uw fietsbeleving dan u zou denken. U bepaald ermee hoeveel controle u heeft over het sturen en uw zithouding op de fiets. Een stuur van een stadsfiets is bijvoorbeeld wat hoger, wat zorgt voor een rechtopzittende houding. Het stuur van een racefiets is iets lastiger. Deze moet precies hoog of laag genoeg zijn voor uw postuur en de handen moeten op een juiste afstand van elkaar voor het beste resultaat.

Handvatten zijn erg belangrijk . Door handvatten heeft u beter grip op uw stuur, iets dat ongelukken voorkomt bij snel remmen en sturen. Koop wel de goede maat voor uw stuur. Handvatten die losschieten kunnen levensgevaarlijk zijn. Sommige handvatten dempen kleine trillingen en schokken voor een evenwichtigere rit.

Stuurlint is een zelfklevend lint dat met name op het stuur van racefietsen wordt geplakt. Dit zorgt ervoor dat het stuur stroef is en de fietser goed grip heeft, en maakt de kans op ongelukken aanzienlijk kleiner. Tegenwoordig zien we stuurlint ook vaker terug op klassieke fietsen, bijvoorbeeld het leren stuurlint van Brooks. Het geeft een mooie uitstraling aan uw fiets, Van Vliet Bikes biedt diverse soorten stuurlint dan ook in verschillende kleuren aan.

Onderhoud

Ook voor diverse gereedschappen en hulpmiddelen bij onderhoud kunt u terecht bij Van Vliet Bikes. Handige Tacx fietsstandaards om kleine onderhoudsklusje makkelijk te kunnen uitvoeren bijvoorbeeld. In deze categorie vind u verder bandenreparatiesets, multitools en smeermiddelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Kies hieronder over welk nieuws u graag een nieuwsbrief ontvangt. Klik daarna onderaan op 'Aanmelden'.